Sjokoladekake med kaffe og nøtter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Sjokoladekake med kaffe og nøtter
Her får du oppskriften på en deilig sjokoladekake med en herlig smak av kaffe og hasselnøtter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g sukker
  • 3½ dl lunken espressokaffe
  • 225 g hvetemel
  • 25 g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 100 g hakkede hasselnøtter
Glasur:
  • 100 g melis
  • 2–3 ss kokende vann
  • 1 ss hakkede kaffebønner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 180 °C.
  • 2
    Skjær smøret i terninger. Hakk sjokoladen.
  • 3
    Ha smør, hakket sjokolade og sukker i en gryte, og hell den varme kaffen over. Varm opp ved svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta gryten av varmen.
  • 4
    Sikt mel, kakao og bakepulver i en stor bolle.
  • 5
    Hell i sjokoladeblandingen og pisk deigen sammen.
  • 6
    Tilsett ett egg av gangen mens du pisker.
  • 7
    Tilsett de hakkede hasselnøttene og hell deigen i en kvadratisk bradepanne (23 cm).
  • 8
    Bak kaken i 30–35 minutter. Test om kaken er bakt med en bakepinne Det kan godt sitte litt smeltet sjokolade igjen på bakepinnen, men ikke deig. Hvis det sitter deig på pinnen må kaken steke litt lenger. Avkjøl kaken i formen på rist.
  • 9
    Rør imens sammen melis og kokende vann til glasuren.
  • 10
    Ta kaken ut av formen når den er avkjølt, og pynt den med glasur og hakkede kaffebønner. Server kaken i passe store firkanter.