Sjokoladecannelé

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Sjokoladecannelé
Inspirert av den tradisjonelle canneléen fra Bordeaux, serveres denne rike sjokoladecanneléen rullet i bitter med kakao best etter middagen med favorittdrikken din.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CANNELÉEN
  • 5 dl helmelk
  • 1 vaniljestang, skrapt
  • 125 g hvetemel
  • 250 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 20 g bittert kakaopulver
TIL TOPPING
  • 30 g kakaopulver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok opp melken med de skrapede vaniljefrøene. Dekk til og avkjøl.
  • 2
    Bland mel, sukker og 20 g kakaopulver i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
  • 3
    Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 60 minutter før baking. Smør koppene i Le Creuset Cannelé-brettet, og hell deretter blandingen i koppene til de er ¾ fulle.
  • 4
    Forvarm ovnen til 220 °C. Stekes i 10 minutter på 220 °C og stekes ferdig i 60 minutter på 180 °C.
  • 5
    Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis bakverket fortsatt er lyst, stek i ytterligere 5 minutter.
  • 6
    La canneléene avkjøle seg i formen. Når den er avkjølt, fjern den. Rull canneléene i kakaopulver før servering.
  • 7
    Kokkens tips:
  • 8
    Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.