Sitronkake med pistasjnøtter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Sitronkake med pistasjnøtter
Vakker, søt og nøtteaktig – denne sitronkaken skaper følelsen av hagefest på en varm vårdag. Gi den en ekstra touch og dekorer den med sitronglasur og hakkede pistasjnøtter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til sitronkaken:
  • Skall og saft fra 2 pressede sitroner
  • 240 g hvetemel med lavt gluteninnhold
  • 1 ts bakepulver
  • ½ teskje natron
  • ½ ts fint salt
  • 120 g smør i romtemperatur
  • 200 g sukker (helst fint)
  • 3 store egg
  • 125 ml sitronsaft
  • 125 ml melk
  • 50 g pistasjnøtter, stekt og grovhakket, pluss ekstra til servering
Til sitron-sirupen:
  • 150 g sukker
  • Saft fra 3 sitroner pluss saften til kakedeigen
  • 125 ml vann
Til sitronglasuren:
  • 150 g melis
  • 30 ml melk
  • Skallet fra 1 sitron
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180°C / 160°C varmluft
  • 2
    Til sitron-sirupen: Ha sukkeret og saften fra 3 sitroner i en gryte med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke på lav varme i 10 minutter.
  • 3
    Til sitronglasuren sikter du melis i en mellomstor bolle, tilsetter melken sakte og blander til du har en jevn glasur. Tilsett skallet fra 1 sitron, bland og sett til side.
  • 4
    Smør en Le Creuset 23 cm brødform i støpejern. Sikt mel, bakepulver, natron og salt sammen og sett til side. Ha sukker og sitronskall i en bolle og bland skallet inn i sukkeret for å frigjøre maksimalt med smak.
  • 5
    Pisk smør, sukker og sitronskall sammen med en stavmikser til det er lett og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og husk å røre godt mellom eggene for å blande dem godt inn i blandingen. Tilsett melblandingen etterfulgt av melk og sitronsaft og pisk til alt er blandet. Til slutt har du i de hakkede pistasjnøttene i blandingen.
  • 6
    Hell røren i brødformen og stek i 45 minutter til den er lett gylden og ingenting fester seg når du stikker i noe spisst. Ta den ut av ovnen og hell over den avkjølte sitron-sirupen.
  • 7
    Avkjøl helt før du tar den ut av brødformen og hell over sitronglasur. Dryss over ekstra hakkede pistasjnøtter hvis du vil.