Schwarzwald-kirsebærkake

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Under 2 hr. Under 2 hr.
ANTALL PERSONER
10- 10-
Schwarzwald-kirsebærkake
A celebration cake soaked in kirsch filled with layers of cherries and cream and coated in chocolate bark.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Sjokoladebunner:
  • 6 egg
  • 6 ss varmt vann
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 75 g maisstivelse
  • 50 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 knivsodd salt
Sjokoladebark:
  • 200 g mørk sjokolade
Fyll og pynt:
  • 7,5 dl kremfløte
  • 2 ss vaniljesukker
  • ev. et par ts Kirsch eller annen kirsebærlikør
  • 1 glass kirsebærsaus med hele kirsebær
  • ev. friske kirsebær, til pynt
  • rosmarinkvister, til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Lag sjokoladebunnene:
  • 2
    Sett ovnen på 175 °C (over- og undervarme).
  • 3
    Pisk egg, sukker, vaniljesukker og varmt vann til en lys eggelikør. Massen skal bli cirka tre ganger så stor – det tar omkring 10 minutter.
  • 4
    Bland mel, kakaopulver, maisstivelse, bakepulver og salt, og sil det i eggelikøren. Vend det forsiktig sammen.
  • 5
    Hell deigen i springformen. Hvis du ikke bruker en springform med slipp-lett-belegg, må du kle springformen med bakepapir.
  • 6
    Bak kaken i ovnen i 30–35 minutter. Sjekk om kaken er gjennombakt ved å stikke en kjøttnål eller en skarp kniv i midten av kaken. Hvis det er deig på når du trekker den ut, må den stekes litt lenger. Når kaken er ferdigbakt, skal den kjøle seg helt ned.
  • 7
    Lag sjokoladebarken:
  • 8
    Smelt all sjokoladen over et vannbad.
  • 9
    Hell halvparten av sjokoladen ut på et stykke bakepapir, og legg enda et stykke bakepapir over sjokoladen. Bre den smeltede sjokoladen ut mellom de to stykkene med bakepapir i et tynt lag. Sjokoladen må ikke renne ut i sidene.
  • 10
    Rull deretter papiret stramt sammen, så du har en «rullade» av bakepapir og sjokolade. Lag enda en «rullade» av den resterende sjokoladen. Legg rullene i fryseren i minst 1 time.
  • 11
    Når du ruller ut sjokoladen, vil den brekke i barklignende stykker som du kan pynte kaken med.
  • 12
    Samle kaken:
  • 13
    Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker og ev. Kirsch. Den skal være fast uten å være grynete.
  • 14
    Skjær sjokoladekaken ut i tynne bunner – gjerne 4 stk. Legg den første på et kakefat – ev. med en kakering omkring som kan stabilisere kaken. Fordel først et par skjefuller pisket krem og deretter litt kirsebærsaus og kirsebær på bunnen. Gjenta prosessen med de andre sjokoladebunnene. Når du har lagt på den siste kakebunnen, skal kaken pyntes.
  • 15
    Ha resten av kremen i en sprøytepose med en rund spiss, og sprøyt små topper på kaken slik at det minner om et snølandskap.
  • 16
    Pynt sidene av kaken med sjokoladebarken og lag et lite «leirbål» i midten av kaken med resten av sjokoladen. Fordel kirsebærene og stikk små «rosmarintrær» i kaken. Nå er den klar til servering.
 
Tips:
Du kan bake sjokoladebunnene dagen i forveien. Når kaken er ferdigbakt og har kjølt helt ned, pakker du den omhyggelig inn i plastfolie og oppbevarer den i kjøleskapet. Så holder den seg fuktig til du skal skjære den ut og samle kaken.
 
 
Le Creuset