Salade Niçoise

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Salade Niçoise
De som synes at Salade Niçoise er banal, har nok aldri smakt en vellaget versjon som denne, og det finnes forskjellige oppfatninger om hva denne salaten bør inneholde. Vår oppskrift inneholder både tilberedte og ferske grønnsaker og stekt tunfiskbiff, som gjør salaten spennende og smakfull.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 6 små poteter, f.eks. aspargespoteter, delt i to
  • 225 g ferske haricots verts (brekkbønner), klippet
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g cherrytomater
  • 2 tunfiskbiffer
  • 1 ½ ts hvetemel
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss Herbes de Provence-krydder, tørket
  • 1 salathode (f.eks. hodesalat), revet i spiseklare stykker
  • 2 hardkokte egg, skåret i fire deler
  • 50 g svarte oliven, uten stein
Vinaigrette:
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl sitronsaft
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss fersk estragon, finhakket
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok de halve potetene i saltet vann i 7–10 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett dem til side
  • 2
    Blansjer bønnene i saltet vann i ca. 3 minutter. Hell av vannet og sett dem til side
  • 3
    Varm opp en støpejernspanne på høy varme. Tilsett 1 ss olivenolje.
  • 4
    Ha i tomatene og stek dem i ca. 2 minutter til de er en smule brent. Hell dem over på en tallerken og sett til side
  • 5
    Tørk av pannen og varm den igjen opp på høy varme. Vend tunfiskbiffene i melet og deretter i sennepen.
  • 6
    Dryss dem med Herbes de Provence-krydder. Stek biffene på begge sider i pannen. De trenger ca. 2 minutter på hver side for å bli medium-rare.
  • 7
    Legg dem på en tallerken og la dem kjøle av før du skjærer dem ut i strimler
  • 8
    Pisk sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål. Smak til med salt og pepper
  • 9
    Fordel hodesalaten i et stort fat og plasser poteter, brekkbønner, tomater, tunfisk, egg og oliven oppå.
  • 10
    Hell den ønskede mengden vinaigrette over salaten. Ha eventuelt litt i en liten kanne, så gjestene selv kan ha i mer hvis de ønsker det