Salad Niçoise med reker

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Salad Niçoise med reker
Alle elsker en klassisk Niçoise. Denne oppskriften spiller på den ikoniske salaten, nå med rosa pannestekte reker som en vri for enda bedre smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 700 g reker
  • Hvitløkssmør, til steking
TIL SALAT
  • 700 g nypoteter, skrelt og kokt
  • 1 rødløk, skåret i skiver
  • 2 middels kokte egg, delt i to eller fire
  • Brønnkarse eller babyspinat
  • 100 g kapers, skylt
  • 150 g fine grønne bønner, forvellet
  • Reddik, skåret i tynne skiver
TIL DRESSING
  • 2–4 ansjoser, fileter
  • 60 ml olivenolje
  • Saften fra 1 sitron
  • 15 ml grov sennep
  • 10 g finhakket dill
  • Salt og pepper
TIL SERVERING
  • Tynne ristet loffskiver (Melba) eller krutonger
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilbered dressingen. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
  • 2
    Snu og vend på nypoteter og rødløk i dressingen og la det marineres i minst 30 minutter.
  • 3
    Dander brønnkarse eller babyspinat på små tallerkener til forretter. Topp med poteter, løk, kapers, bønner og reddiker.
  • 4
    Rett før servering: Smelt hvitløkssmør i en Le Creuset panne (som støpejern eller med klebefritt belegg) og stek rekene, mens du snur en gang, til de blir rosa i fargen og lett gjennomstekt. Pass på at du ikke har for mye i pannen. Du må nemlig holde på varmen, for rekene skal ikke koke eller dampe.
  • 5
    Dander rekene på salaten og server med tynne skiver ristet loff (Melba) eller krutonger.