Rundstykker med topping

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Rundstykker med topping
Deilige rundstykker som er perfekte til frokost eller når du har lyst. Bollene kan varieres med forskjellige toppings.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 ss havsalt
  • 2 dl kvarg
  • 6 dl kaldt vann
  • 250 g ølandshvetemel, fullkorn
  • 600 g fint durummel
Pensling og strø:
  • 1 egg
  • Solsikkekjerner
  • Gresskarkjerner
  • Valmuefrø
  • Speltflak
  • Sesamfrø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smuldre gjæren i en stor bolle og tilsett salt, kvarg og vann.
  • 2
    Rør i melet litt etter litt, og elt deigen i minst 15 minutter. Deigen skal være klistrete.
  • 3
    Legg deigen tilbake i bollen og dryss litt mel over. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på et kjølig sted over natten.
  • 4
    Sett ovnen på 200° C.
  • 5
    Strø litt mel på bordet og vend deigen ut av bollen. Kna deigen godt og rull ut 20 rundstykker.
  • 6
    Legg rundstykkene så tett sammen på en bakeplate at de berører hverandre. Pensle rundstykkene med pisket egg og strø forskjellige toppinger på hvert rundstykke.
  • 7
    Bak rundstykkene i den varme ovnen i 30–35 minutter, og avkjøl på rist.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Med Le Creusets bakeplate trenger du verken bakepapir eller smøring.