Ruggrøt med lakris og hagtorn-/gulrotkompott

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Ruggrøt med lakris og hagtorn-/gulrotkompott
Hvis du ønsker at frokosten din skal være både spennende og mettende, så er vår ruggrøt med lakris og kompott et ideelt valg. Rug består av 100 % fullkorn og inneholder mye fiber, noe som sikrer en god metthetsfølelse. Det tar ingen tid å tilberede ruggrøten, og hvis du vil gjøre det enda enklere for deg selv, kan du lage kompotten i forveien og oppbevare den kjølig. Da kan du også bruke den smakfulle kompotten på f.eks. yoghurt eller brød. Lekker frokost, uten stress. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 dl rugflak
  • 2 dl vann
  • 1 klype salt
Hagtorn-/gulrotkompott:
  • 300 g hagtorn, frossen
  • 100 g gulrot, grovt revet
  • 100 g eplemos (du kan kjøpe det eller lage det selv)
  • 50 dl kokossukker (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
  • 1 ts vaniljepulver
Topping:
  • 2–4 ss havreyoghurt (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
  • 2–4 ss hagtorn-/gulrotkompott
  • Et dryss lakrispulver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha alle ingrediensene til kompotten i en gryte og kok opp
  • 2
    La det småkoke i 10–15 minutter
  • 3
    Smak til med sukker og vanilje, og legg til side
  • 4
    Ha i rugflak, vann og salt i en gryte og kok opp
  • 5
    La det småkoke til flakene er myke – rør underveis
  • 6
    Ha den ferdige grøten i en skål, topp med kompott, yoghurt og gi grøten et dryss lakris