Hvis du ønsker at frokosten din skal være både spennende og mettende, så er vår ruggrøt med lakris og kompott et ideelt valg. Rug består av 100 % fullkorn og inneholder mye fiber, noe som sikrer en god metthetsfølelse. Det tar ingen tid å tilberede ruggrøten, og hvis du vil gjøre det enda enklere for deg selv, kan du lage kompotten i forveien og oppbevare den kjølig. Da kan du også bruke den smakfulle kompotten på f.eks. yoghurt eller brød. Lekker frokost, uten stress.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Korn
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
- 1 dl rugflak
 - 2 dl vann
 - 1 klype salt
 
Hagtorn-/gulrotkompott:
                            - 300 g hagtorn, frossen
 - 100 g gulrot, grovt revet
 - 100 g eplemos (du kan kjøpe det eller lage det selv)
 - 50 dl kokossukker (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
 - 1 ts vaniljepulver
 
Topping:
                            - 2–4 ss havreyoghurt (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
 - 2–4 ss hagtorn-/gulrotkompott
 - Et dryss lakrispulver
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Ha alle ingrediensene til kompotten i en gryte og kok opp
 - 
                                2La det småkoke i 10–15 minutter
 - 
                                3Smak til med sukker og vanilje, og legg til side
 - 
                                4Ha i rugflak, vann og salt i en gryte og kok opp
 - 
                                5La det småkoke til flakene er myke – rør underveis
 - 
                                6Ha den ferdige grøten i en skål, topp med kompott, yoghurt og gi grøten et dryss lakris