Rosinboller med kardemomme

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Rosinboller med kardemomme
Disse smakfulle, søte bollene er myke og saftige, og passer ypperlig til et mellommåltid, eller hvis du bare har lyst på noe godt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 ml melk
  • 70 g smør
  • 500 g hvetemel og litt ekstra til garnityr
  • 1 ts salt
  • 85 g sukker
  • 7 g tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • Revet skall og saft av 1 ubehandlet sitron
  • 1 stort egg, pisket
  • 1 ts rapsolje
  • 75 g rosiner
  • 3 ss aprikosmarmelade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 220 °C.
  • 2
    Hell melken i en kasserolle og varm opp til det småkoker.
  • 3
    Fjern kasserollen fra kokeplaten, tilsett smør og la det smelte helt.
  • 4
    La blanding stå til den er lunken.
  • 5
    Bland mel, salt, sukker, gjær, kardemomme og revet sitronskall og -saft i en stor skål.
  • 6
    Lag en fordypning i melblandingen, og tilsett den avkjølte melkeblanding sammen med egget. Bland alt sammen med hendene.
  • 7
    Hell deigen ut på en overflate som er drysset med mel, og elt i 10 minutter.
  • 8
    Pensle en skål med olje, og legg deigen i skålen.
  • 9
    Dekk skålen med et fuktig kjøkkenhåndkle.
  • 10
    La deigen heve i 40 minutter, eller til den er hevet til dobbelt størrelse.
  • 11
    Hell deigen ut på benken og elt rosinene inn.
  • 12
    Del deigen i 12 like store stykker og form dem til boller.
  • 13
    Sett bollene i en buffetgryte som er penslet med olje, og la bollene heve i ytterligere 25 minutter.
  • 14
    Bland resten av melet med vann, til det blir til en tykk, jevn masse.
  • 15
    Ha massen i en sprøytepose og sprøyt et kryss på hver bolle.
  • 16
    Sett gryten med bollene i den forvarmede ovnen, og bak i 20-25 minutter eller til bollene er gyllenbrune.
  • 17
    Trykk aprikosmarmeladen gjennom en sil for å fjerne alle biter, og varm den opp i en kasserolle.
  • 18
    Ta bollene ut av ovnen, og pensle med marmeladen.
  • 19
    Avkjøl bollene før de brekkes fra hverandre og serveres.