Risotto med asparges

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

RISOTTO:
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g Arborio risottoris
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 kvister timian (bladene herfra)
  • 1 dl hvitvin
  • 1 l kyllingkraft
  • en stor håndfull finrevet parmesan
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • extra virgin olivenolje
TOPPING:
  • 1 bunt asparges skåret i 2 cm stykker
  • Urter til pynt (f.eks. bronsefennikel, persille eller gressløk)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp 2 ss olivenolje i en tykkbunnet gryte og stek finhakket sjalottløk og hvitløk ved lav varme til de blir helt myke.
  • 2
    Tilsett deretter ris og timianblader. La det steke på svak varme i noen minutter.
  • 3
    Tilsett deretter hvitvin og la alkoholen fordampe. Tilsett deretter kyllingkraften litt om gangen, etter hvert som risen suger det til seg. Krydre risottoen med salt og pepper. Når risen er al dente, tilsetter du en klatt iskaldt smør og parmesan. Slå av varmen, rør godt og la det hvile.
  • 4
    Varm olivenolje i en panne og stek aspargesbiter i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • 5
    Pynt risottoen med aspargesbiter, revet parmesan og friske urter.