Ricottakake med karamellkrem

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Ricottakake med karamellkrem
Den deilige og salte ricotta-kaken er perfekt for kveldskaffe. Pynt kaken med krem og bær, og strø over litt flaksalt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 egg
  • 250 g ricotta
  • 175 g sukker
  • 1 økologisk sitron
  • 250 g mandelmel
Saltet karamellkrem:
  • 100 g sukker
  • 2 ss vann
  • 1 dl kremfløte
  • 150 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ss finsalt
  • 100 g melis
Pynt:
  • 125 g blåbær
  • 100 g jordbær
  • flaksalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 150 °C.
  • 2
    Separer eggene. Pisk ricotta og eggeplommer med sukker i en bolle til det får en kremaktig konsistens.
  • 3
    Riv sitronskallet fint på rivjern og tilsett i bollen.
  • 4
    Tilsett mandelmel og rør alt sammen til en jevn deig.
  • 5
    Pisk eggehvitene stive i en annen bolle og vend hvitene forsiktig inn i deigen, litt av gangen.
  • 6
    Hell deigen i en springform (24 cm). Bak kaken i 40–45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken ferdigstekt.
  • 7
    Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.
  • 8
    Ha sukker og vann til karamellkrem i en gryte, og kok opp ved middels varme. Unngå å røre i gryten. La det koke i 6–7 minutter, til sukkeret begynner å smelte og bli gyllent.
  • 9
    Ta gryten av varmen og pisk fløten inn i sukkeret. Fortsett å piske til det får en kremaktig konsistens. Avkjøl karamellmassen.
  • 10
    Pisk smør, vaniljesukker og salt i ca. 3 minutter, til det er luftig. Rør i melis.
  • 11
    Hell i den kalde karamellmassen og pisk i ca. 2 minutter, til du har en glatt krem. Avkjøl karamellkremen i 30 minutter.
  • 12
    Pynt kaken med krem og bær, og strø over litt flaksalt.