Rabarbrasuppe med grillet fersken, jordbær og yoghurt

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Rabarbrasuppe med grillet fersken, jordbær og yoghurt
Rabarbra, jordbær og fersken er smaken av sommer og den perfekte desserten til grillmenyen din. Oppskrifter komponert av Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kilo rabarbra
  • 1 liter vann
  • 1 vaniljestang, splittet i to
  • 2 dl sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1 kurv jordbær
  • 1 sitron
  • 4 fersken
  • 4 ss yoghurt naturelle
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Del rabarbraen i 10 cm lange biter og grill dem hardt på direkte varme til de er gyllne rundt hele.
  • 2
    Ha dem i en kjele sammen med vann, vaniljestang, sukker, stjerneanis, kanel og halvparten av jordbærene.
  • 3
    Kok opp og la trekke i 10 minutter. Smak til suppa med sitron og evnt mer sukker.
  • 4
    Trekk kjelen av varmen og avkjøl suppa. Du kan gjerne lage suppa dagen før.
  • 5
    Sil suppa.
  • 6
    Kutt resten av jordbærene i båter.
  • 7
    Del ferskenene i to, fjern stenene og grill ferskenene på direkte til de er gyllne og lune.
  • 8
    Ha suppa i skåler og ha i jordbær, grillet fersken og yoghurt. Topp gjerne suppen med mynte og grovhakkede nøtter like før servering.
  • 9
    Oppskrifter komponert av Jan Ivar Nykvist.