Rabarbrafromasj med syltet ingefærrot

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Rabarbrafromasj med syltet ingefærrot
«Denne fromasjen får en ekstra spiss av ingefær, men er så lett og myk, og så herlig neonfarget. Jeg synes det er vanskelig å komme på en dessert jeg heller vil spise. Rabarbraen er herlig skarp og en rosa fargeklatt. Vegansk fløte kan ikke alltid piskes til krem, bare pisk så mye du kan.» – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL RABARBARA
  • 2 rabarbrastilker, tynt skåret (se under for alternativer)
  • 1 toppet teskje strøsukker
TIL FROMASJEN
  • 300 ml fløte eller vegansk fløte
  • 100 ml fyldig gresk yoghurt eller kokosyoghurt
  • 6 røtter ingefær, 4 finhakket, 2 tynt skåret, pluss 1 spiseskje sirup fra glasset
  • Det ytre skallet av ½ sitron, ikke vokset
Variasjoner i sesong
  • Bringebær, friske, skåret
  • Bringebær, friske, most
  • Pære, ubehandlet og fint skåret
  • Plommer, kokt med litt sukker
  • Stikkelsbær, kokt med litt sukker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ovnstemperatur: 190 °C / gassmerke 5.
  • 2
    Kok rabarbra og sukker i en panne i 2 minutter til saftene forvandler sukkeret til rosa sirup, og rabarbraen enda knaser. Sett til avkjøling i pannen 20 minutter.
  • 3
    Pisk kremen eller vegansk krem til litt før den er ferdig før du løfter den inn i yoghurten.
  • 4
    Tilsett finhakket ingefær og rør inn med ingefærsirup og det ytre skallet fra sitron. Når det er ferdig avkjølt, rører du halve rabarbraen inn i kremen.
  • 5
    Fordel fromasjen likt mellom 4 Le Creuset ramekiner, toppet med det du har igjen av skåret ingefærrot og resten av rabarbraen.
  • 6
    Kokkens notater: Juster gjerne sukkermengden etter hvor søt frukten er.