Purre-poteter gratinert med bacon og timian

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Purre-poteter gratinert med bacon og timian
Purreløk og poteter er en klassisk grønnsakskombinasjon. Bacon er prikken over i-en i denne gratengen, som passer godt som tilbehør til middagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg purre
  • 400 g bacon
  • 1 kg potetmos
  • 2 ss timian
  • 80 g brødsmuler
  • 50 g parmesan
  • 100 g revet mozzarella ost
  • Salt og knust sort pepper
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rens og skjær purren i stenger på 3 cm.
  • 2
    Skjær så bacon i 3x3 cm stykker, og stek til det er gyllent og sprøtt.
  • 3
    Bland det hele sammen i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
  • 4
    Ta potetmosen på toppen og deretter brødsmuler, ost og timian.
  • 5
    Stek retten i en forvarmet ovn på 200 grader i 35-40 minutter, til den er gyllen og sprø.
  • 6
    Server med brød og salat.