Oppskrift på pizzahjul med deilig tapenade og parmaskinke. Bak pizzahjulet i en støpejernsgryte - så er du garantert et godt resultat.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
Fordeig:
                            - 10 g gjær
 - 1 knivsodd sukker
 - 2 ss lunkent vann
 - 2 ss hvetemel
 
Deig:
                            - 150 g grovt durummel
 - 200 g hvetemel
 - 2 ss olivenolje
 - ½ ts salt
 - 2 dl lunkent vann
 
Tomat- og oliventapenade:
                            - 100 g soltørkede tomater i olje
 - 2 ss kapers
 - 1 ansjos
 - 2 ss sorte oliven
 - 1½ dl olivenolje
 
Fyll:
                            - 6–8 skiver parmaskinke
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Rør sammen gjær, sukker, vann og mel til fordeig i en liten bolle. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted og la deigen heve i 30 minutter.
 - 
                                2Bland de to melsortene til selve deigen, og hell melblandingen ut på bordet.
 - 
                                3Lag en fordypning i midten, og plasser fordeigen i fordypningen sammen med olivenolje, salt og lunkent vann. Kna deigen i minst 10 minutter, til den er glatt og smidig.
 - 
                                4Dekk deigen, og sett den til heving et lunt sted i én time.
 - 
                                5I mellomtiden lager du tomat- og oliventapenaden. Legg alle ingrediensene i en blender og blend raskt til en grov tapenade.
 - 
                                6Elt deigen på et melete bord, og rull den ut til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
 - 
                                7Smør tomat- og oliventapenaden utover deigen i et jevnt lag, og legg parmaskinken på toppen.
 - 
                                8Rull deigen så stramt som mulig fra langsiden, og skjær rullen i 3–4 cm tykke skiver.
 - 
                                9Sett ovnen på 240 °C.
 - 
                                10Sett en støpejernsgryte (4,2 l/24 cm) i ovnen, og la den varme seg opp. La gryten stå i den varme ovnen i minst 15 minutter før du har i deigen.
 - 
                                11Ta gryten ut, og fordel pizzahjulene i gryten (se foto).
 - 
                                12Sett gryten i ovnen, og skru ned varmen til 225 °C. Stek hjulene i 25–30 minutter. Avkjøl pizzahjulene i gryten før du vender dem ut.