 
                    
                          
                              Denne italienske klassikeren er en favorittrett verden over, og er et enkelt måltid som kan deles med venner. Den er enkel å lage. Du lager din egen deig fra bunnen av og strør over med dine favorittsmaker, eller prøv et par av våre velprøvde, klassiske kombinasjoner.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
Pizzadeigen
                            - 7 g gjær
- 140 ml lunkent vann
- En klype havsalt
- 1 klype sukker
- 1 ss olivenolje
- 250 g mel
Pizza Romania - Topping
                            - 150 g mozzarella av bøffel, i små skiver
- Svarte oliven (valgfritt)
- Noen ferskhakkede basilikumblader
- Salt og nykvernet svart pepper
Pizza Sardenaira - Topping
                            - Olivenolje
- 8 ansjosfileter, alternativt 1 boks sardiner i olivenolje (ca. 85 g avrent)
- Noen kapers
Pizza Quattro Formaggi - Topping
                            - Mengder etter smak, men minst 50 g av hver ostetype for 3–4 pizzaer
- Parmesan
- Mozzarella
- Provolone
- Mild gorgonzola
- Nykvernet svart pepper
- Olivenolje
Tomatsaus for Romana- og Sardenaira-pizza
                            - 1 stor løk skåret i ringer
- 7–8 store tomater, skrelt og hakket
- 1–2 fedd pressede hvitløk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 klype sukker
- 1 ts tørket oregano eller ferske oreganoblader
- 
                            SLIK GJØR DU
- 
                                1Pizzadeig
- 
                                2Ha salt, sukker og mel i en bolle.
- 
                                3I en mugge legger du gjær i lunkent vann og tilsetter deretter olivenolje.
- 
                                4Hell de våte ingrediensene over i de tørre ingrediensene, bland og kna det deretter sammen for å formen en jevn deig. Sett deigen i kjøleskapet for å la den hvile over natten.
- 
                                5Neste dag tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den romtempereres. Dette tar ca. 30 minutter.
- 
                                6Del deigen og rull den deretter ut til enten 8 mellomstore eller 12 små pizzaer.
- 
                                7Sett 3-lags stekepannen i rustfritt stål på middels varme og tilsett litt olje i pannen. Avhengig av hvor store pizzaene dine er, legger du 2–4 pizzaer i pannen for å steke dem, sørg for at det er god nok plass til dem. Stek deigen i ca. 3–4 minutter til de er gyllenbrune
- 
                                8Pizza Romania
- 
                                9Vend pizzadeigen i stekepannen, fordel først tomatsausen oppå
- 
                                10og dryss over olivenolje i en sirkelbevegelse.
- 
                                11Dekk med mozzarella og oliven og la det steke med lokk på. Dryss med basilikumblader og server.
- 
                                12Pizza Sardenaira
- 
                                13Vend pizzadeigen i pannen og fordel først tomatsaus over deigen. Tilsett kapers, og fordel ansjos på toppen.
- 
                                14Til slutt drysser du litt olivenolje over og lar det steke med lokk på.
- 
                                15Pizza Quattro Formaggi
- 
                                16Riv parmesanen og skjær de andre ostene i små terninger.
- 
                                17Vend pizzaen i stekepannen og fordel osteterningene på pizzadeigen og dryss over den revne parmesanen. Krydre med nykvernet pepper.
- 
                                18Hell litt olivenolje over pizzaen slik at den ikke tørker inn, og legg på lokk.
- 
                                19Tomatsaus for Romana- og Sardenaira-pizza
- 
                                20Tilbered sausen ved å sette en kasserolle på lav til middels varme, tilsett olivenolje, løk og hakkede tomater og stek til løken er myk, dette tar ca. 10 minutter.
- 
                                21Tilsett hvitløk og krydre godt med salt, pepper, en klype sukker og fersk eller tørket oregano. Bland sammen og sett til side til du er klar til å lage pizzaene dine.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	            