Pilaf

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Pilaf
Pilaf- inspirert alt-i-ett-gryte med kylling og ris. Jeg har brukt karri, grønnsaker og soltørkete tomater for å smaksette risen og samme kokeprosessen som for pilaf. En superenkel risrett med mye gode smaker.
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Kylling:
  • 600 g kylling lårfilet, i mindre biter
  • 1.5 ts karripulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1.5 ts salt
  • 4-5 ss olivenolje
  • 3 dl basmatiris
  • Litt mer olje til steking
  • 1 liten løk, hakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 dl sellerirot i terninger eller raspet
  • 2 gulrøtter raspet
  • 2 toppet ss soltørket tomat i olje, hakket
  • Litt mer karripulver (valgfritt)
  • 5 dl hønsekraft eller buljong
  • 100 g fersk spinat
  • Litt persille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland karripulver, paprikapulver, salt og olje i en bolle. Ha i kyllingbiter og vend godt til all kylling er dekket med marinade.
  • 2
    Hell kaldt vann over risen og la den stå i 15 minutter. Skyll så risen til vannet er blankt. Sil av risen og sett den til side.
  • 3
    Stek kylling rask i gryten til den har fått farge på begge sider, men ikke gjennomstekt. Flytt kyllingbitene over på et fat. Fres løk og hvitløk i samme gryten til nesten myk. Tilsett selleri og gulrot og stek litt til.
  • 4
    Ha litt mer olje i gryten og tilsett den avsilte risen og soltørkete tomater. Stek i ca. 2 minutter på middels varme under stadig omrøring til risen er blank.
  • 5
    Tilsett litt karripulver og fortsett å steke risen i noen sekunder mens du rører. Hell i kraft/buljong og kok opp.
  • 6
    Ha i spinatblader og legg kyllingbiter opp på spinaten. Kok med lokk i ca.12 minutter til all væske er absorbert.
  • 7
    Flytt gryten fra platen, ikke rør i risen. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle mellom lokket og gryten og la risen hvile i 10 minutter.
  • 8
    Bruk en slikkepott i risen, dra den langs grytekanten og løft risen mot midten slik at riskornene skilles fra hverandre.
  • 9
    Smak til med salt og dryss over litt persille
 
Aicha Bouhlou er født i Marokko, vokste opp i Tyskland og er bosatt i Bergen, Norge. Etter mange år med kunstformidling og eget galleri i Bergen gjorde hun sin interesse for og glede av matlaging til levevei. Etter veldig god respons på Instagram @aichabouhlou, startet hun bloggen aichasmat.no. Aichas mat er inspirert av hennes multikulturelle bakgrunn og hennes kjærlighet til grønnsaker. Aicha lager enkel hverdagsmat med ingredienser du lett får tak i! Kjøkkenfilosofi hennes er enkel og grei: Litt kjøtt, mer fisk og mest grønt. Og olivenolje! Hun har utgitt flere populære kokebøker; Aichas kjøkken (2016), Den grønne maten (2017), Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt (2019) og Aichas salatfantasier (2021) og Aichas Middelhavsmat (2023).
 
 
Le Creuset