Pavlova med jordbær, sitronverbena og grillet ananas

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Pavlova med jordbær, sitronverbena og grillet ananas
Pavlova er en deilig, luftig dessert ofte forbundet med sommer. Vi har laget en versjon med friske jordbær, grillet ananas og sitronverbenasukker. Marengsbunnen kan du lage på forhånd, og ananasen griller du på ettervarmen fra grillen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 eggehviter
  • 150 g sukker
  • ½ ananas
  • 250 g jordbær
  • 2 ½ dl fløte
  • 3 ss crème fraîche (38 %)
Sitronverbenasukker:
  • 20 sitronverbenablader
  • 1 ½ ss sukker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 150° C.
  • 2
    Pisk eggehvitene til de er luftige og tilsett deretter sukkeret litt av gangen.
  • 3
    Visp til alt sukkeret er oppløst og ikke lenger knaser.
  • 4
    Smør marengsen utover en bakeplate dekt med bakepapir.
  • 5
    Sett den i ovnen og skru ned temperaturen til 110° C. La marengsen tørke i ovnen i 1 ½ time. Slå eventuelt av ovnen og la marengsen tørke videre på ettervarmen.
  • 6
    Skjær ananasen i to og skjær av skallet og stilken i midten.
  • 7
    Skjær ferske, norske jordbær i to.
  • 8
    Støt sitronverbenablader og sukker i en morter.
  • 9
    Grill ananasbitene på alle sider og skjær dem i mindre biter.
  • 10
    Pisk fløten til den er stiv, vend forsiktig inn crème fraîche og fordel så kremen over marengsen.
  • 11
    Pynt med grillet ananas og halve jordbær, og sett prikken over i-en ved å strø over verbenasukker.
  • 12
    Tips:
  • 13
    I stedet for å bruke sitronverbena, kan du også lage sukker med for eksempel mynte eller sitronmelisse.