Paté med and og pistasjnøtter

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Paté med and og pistasjnøtter
Pateer og andre lignende retter ble skapt for å bruke opp kjøttrester, som ble forvandlet til kjøttpålegg i verdensklasse. Server denne pateen sammen med godt brød, passende garnityr slik som sennep og pikkels og en god flaske vin, og du har en enkel, men fantastisk rett å servere gjestene dine.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 andebryst
  • 350 g hakket fleskekjøtt (fettprosent mellom 18 og 22)
  • 1 ts salt
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 4 cl konjakk
  • 300 g bacon i skiver
  • 40 g pistasjnøtter
  • Salt og pepper
  • 8 laurbærblader
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fjern skinnet fra andebrystet og skjær deretter andebrystet av på midten.
  • 2
    Skjær skinnet i små biter og rør det sammen med det hakkede fleskekjøttet og en ts salt. Rør farsen til den føles seig og jevn.
  • 3
    Tilsett deretter revet løk, hvitløk, egg og konjakk. Farsen skal være litt løs.
  • 4
    Rør til slutt inn pistasjnøttene og smak til med salt og pepper. La farsen hvile en halv time i kjøleskapet.
  • 5
    Legg et par laurbærblader i bunnen av en posteiform og dekk deretter hele formen med bacon i skiver.
  • 6
    Legg halvparten av farsen i posteiformen, deretter bitene av andebryst og til slutt resten av farsen. Dekk helt med baconskiver og legg på lokket.
  • 7
    Stek patéen i vannbad ved 140 °C i 1 ½ time. Patéen skal føles fast når du trykker på den.
  • 8
    Etter steking skal patéen stå kjølig i minst 12 timer.
  • 9
    Server patéen med grov sennep og sylteagurk.
  • 10
    Tips:
  • 11
    Når du skal steke en paté i vannbad, kan du for eksempel fylle en langpanne med ca. 3-4 cm vann og setter formen i vannet.