Pasta med Sopp

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Pasta med Sopp
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g kantareller
  • 1 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 dl kokevann
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 3 kvister timian
  • salt og pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2,5 ss virgin olivenolje
  • 3 skiver parmaskinke
  • 200 g pasta penne
Pynt:
  • Pynt retten med smuldret sprø parmaskinke (3–4 skiver)
Tilbehør:
  • en grønn salat
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 190 grader varmluft.
  • 2
    Rens soppene og hell dem i et ildfast fat sammen med finhakket løk, hvitløk, timian og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  • 3
    Sett fatet i ovnen i 20 minutter.
  • 4
    Imens koker du pastaen i en stor gryte etter anvisningene på pakken. Husk å tilsette rikelig med salt i kokevannet. Ta vare på 0,5 dl kokevann til å samle pastaen. Hell deretter vannet fra pastaen når den er ferdigkokt.
  • 5
    Etter 20 minutter tas fatet ut av ovnen. Vend soppene med pastaen, parmesan og kokevann. Rør godt rundt i retten til det blir kremaktig.
  • 6
    Vend hakket persille i retten og smak til retten med salt og pepper. Pynt eventuelt med sprø smuldret parmaskinke.
  • 7
    Tips: Fordel parmaskinkeskivene på en bakeplate med bakepapir, og bak i ovnen ved 200 grader i 6–7 minutter til skinken er sprø.