Pasta med kylling, tomat, kraft, ramsløk og parmesan

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pasta med kylling, tomat, kraft, ramsløk og parmesan
Hvis du ikke orker å stå lenge på kjøkkenet i dag, så skal du få et tips til en enkel middag. Har du andre grønnsaker enn dem som står oppgitt, eller hvis du f.eks. har noen pølser i stedet for kylling, så kan denne pastaoppskriften tilpasses råvarene som du har til rådighet, eller din personlige smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, skåret i fine skiver
  • ½ rød chili, finhakket uten frø
  • 200 ml passata (moste og silte tomater)
  • 300 ml kyllingkraft
  • 200 g kyllingkjøtt, plukket fra skroget
  • 100 g ramsløk, spinat eller bladbete
  • 500 g fusilli eller penne pasta
  • Ferskrevet parmesan til servering
Kyllingkraft:
  • 1 løk
  • 1 stilk selleri
  • 1 gulrot
  • skroget av en kylling
  • 1 hel hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 1 stilk bladpersille
  • 10 pepperkorn
  • vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kyllingkraft:
  • 2
    Skjær løk, selleri og gulrot i grove biter.
  • 3
    Plukk alle kjøttrester av kyllingen og sett til side.
  • 4
    Legg skroget i en gryte med grønnsaker, hvitløk, urter og pepperkorn. Hell på vann til det akkurat dekker skroget.
  • 5
    Sett gryten på komfyren og varm opp kraften til den når kokepunktet. Dersom det dannes litt overflateskum, må dette fjernes med jevne mellomrom i begynnelsen av prosessen.
  • 6
    Skru ned varmen og la kraften småkoke sakte. Dette er svært viktig, siden kraften ellers vil bli grumsete. La kraften småkoke i minst to timer. Den kan med fordel koke i fire timer.
  • 7
    Sil kraften gjennom en fin sil og sett til side.
  • 8
    Pasta:
  • 9
    Sett en gryte på komfyren og slå på platen.
  • 10
    Hell i 2 ss olivenolje og tilsett hvitløk og chili.
  • 11
    La blandingen surre til hvitløken begynner å få litt farge og tilsett deretter passataen.
  • 12
    La tomatsausen småkoke i 10–15 minutter og tilsett kyllingkraften.
  • 13
    Tilsett kyllingbitene du plukket av skroget og la alt bli gjennomvarmt.
  • 14
    Tilsett ramsløk, spinat eller det du velger å bruke til slutt. La det småkoke til bladene faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  • 15
    Kok pastaen i saltet vann i henhold til instruksjonene på pakken. Hell vannet av pastaen, men husk å lagre en kopp av pastavannet.
  • 16
    Bland pastaen godt inn i sausen og tilsett litt pastavann hvis det er for tørt.
  • 17
    Server pastaen i skåler med ferskrevet parmesan og et par dråper god olivenolje.