Pannekaker med urter og røykelaks

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Pannekaker med urter og røykelaks
Hos Le Creuset er vi helt gærne etter pannekaker i alle variasjoner! Prøv vår salte versjon med røykelaks, ørretrogn og fløteost. Oppskriften gir 6 fylte pannekaker/20 pannekaker.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Deig:
  • 250 g bokhvetemel, evt. hvetemel
  • 2 egg
  • 2 ss olje
  • 1 knivsodd salt
  • 2½ dl vann
  • 1 dl melk
  • smeltet smør til steking
Fyll:
  • 2½ dl crème fraîche 9 %
  • 200 g fløteost
  • 1 økologisk lime
  • salt og pepper
  • 6 skiver røykelaks
  • 6 ss ørretrogn
  • 1 bunt kjørvel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk bokhvetemel, egg, olje og salt sammen i en stor bolle.
  • 2
    Tilsett vann og melk litt etter litt mens du fortsetter å piske til du har en glatt deig. La deigen hvile i 30 minutter.
  • 3
    Pisk deigen sammen, og stek tynne crêpes på en varm støpejernspanne (gjerne en pannekakepanne) i litt smeltet smør.
  • 4
    Rør crème fraîchen sammen med fløteosten til fyllet. Tilsett saft og revet skall av en lime, og smak til med salt og pepper.
  • 5
    Anrett pannekakene med røykelaks, ørretrogn og fløteostkrem, og pynt med kjørvel.
  • 6
    Tips:
  • 7
    Server eventuelt de pannekakene som blir til overs med skinke, speilegg og revet ost.