Hos Le Creuset er vi helt gærne etter pannekaker i alle variasjoner! Prøv vår salte versjon med røykelaks, ørretrogn og fløteost.
Oppskriften gir 6 fylte pannekaker/20 pannekaker.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Fisk og skalldyr
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
Deig:
                            - 250 g bokhvetemel, evt. hvetemel
 - 2 egg
 - 2 ss olje
 - 1 knivsodd salt
 - 2½ dl vann
 - 1 dl melk
 - smeltet smør til steking
 
Fyll:
                            - 2½ dl crème fraîche 9 %
 - 200 g fløteost
 - 1 økologisk lime
 - salt og pepper
 - 6 skiver røykelaks
 - 6 ss ørretrogn
 - 1 bunt kjørvel
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Pisk bokhvetemel, egg, olje og salt sammen i en stor bolle.
 - 
                                2Tilsett vann og melk litt etter litt mens du fortsetter å piske til du har en glatt deig. La deigen hvile i 30 minutter.
 - 
                                3Pisk deigen sammen, og stek tynne crêpes på en varm støpejernspanne (gjerne en pannekakepanne) i litt smeltet smør.
 - 
                                4Rør crème fraîchen sammen med fløteosten til fyllet. Tilsett saft og revet skall av en lime, og smak til med salt og pepper.
 - 
                                5Anrett pannekakene med røykelaks, ørretrogn og fløteostkrem, og pynt med kjørvel.
 - 
                                6Tips:
 - 
                                7Server eventuelt de pannekakene som blir til overs med skinke, speilegg og revet ost.