Panerte bocconcini-kuler til dipsaus med basilikum

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Panerte bocconcini-kuler til dipsaus med basilikum
Den perfekte forretten til et middagsselskap. Ostekuler i små munnfuller, panert med en saltsprø skorpe og servert med en frisk dipsaus blandet i basilikum.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL OSTEKULENE
  • 10 g frisk timian, hakket
  • 5 g rosmarin, hakket
  • Det ytre skallet fra 1 sitron
  • 150 g brødrasp/panko
  • 100 g mel
  • 300 g bocconcini i kuler
  • 2 store egg fra frittgående høner, pisket lett
  • 2 ss (30 ml) melk
  • 2 kopper vegetabilsk olje, til steking
  • Smak til med salt og nykvernet svart pepper
TIL DIPSAUS MED BASILIKUM
  • 20 g basilikum, stilker fjernet og grovhakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 30–50 g raspet parmesan
  • 2 ss (30 ml) eddik (prosecco) eller hvitvinseddik
  • 4 ss (60 ml) olivenolje
  • Smak til med salt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett hakkede urter og det ytre skallet fra 1 sitron til brødrasp/panko og bland sammen. Sett melet, melken og lett pisket egg (våt blanding) og urtetilsatt brødrasp/panko i 3 separate skåler. Sil av osten og klapp til den er tørr. Rull i mel, så i egg og videre i brødrasp/panko, så i egg igjen og brødrasp/panko igjen. Dette blir til en dobbelt så stor skorpe som gjør at osten ikke flyter ut. Sett i kjøleskapet i 30 minutter (dette gjør at kulene ikke sprekker under steking).
  • 2
    Hell den vegetabilske oljen i en Le Creuset Signature Round gryte og varm opp. Stek ostekulene over middels varme i 1–1,5 minutt til de er gylne og brune og smelter i midten. Fjern fra gryten med en hullskje og sil av på et kjøkkenhåndkle. Smak til med krydder mens ostekulene er varme og server straks.
  • 3
    Slik lager du dipsaus med basilikum: Ha alle ingrediensene i en morter og knus til du får en dressing med frisk smak.
  • 4
    Server ostekulene varme med dressingen.