Pai med sommerbær

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Pai med sommerbær
Man kan nesten ikke komme gjennom sommeren uten en fruktterte – og det synes vi heller ikke at man bør. Prøv vår oppskrift på sommerbærterte, som er bakt og flott servert i vårt tertefat. Paien kan også serveres med kald, pisket kremfløte, eller en god vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Paideig:
  • 250 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 75 g smør
  • 50 g mandelmel
  • 1 egg
  • 1–2 ss kaldt vann
Paifyll:
  • 50 g smør, samt litt til formen
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 1 egg
  • 500 g blandede friske bær, f.eks. jordbær, bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en kjøkkenmaskin, eller med en håndmikser med deigkrok.
  • 2
    Tilsett egg og kaldt vann for å samle deigen. Sett deigen i kjøleskap i 1 time.
  • 3
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 4
    Rull deigen ut på et melete bord og legg den i en smurt paiform i stentøy (28 cm). Brett aluminiumsfolie rundt kantene av paibunnen for å holde kantene oppreist under forstekingen.
  • 5
    Stek bunnen i 10–15 minutter, til den er gyllen. Avkjøl paibunnen litt i formen på rist.
  • 6
    Skru ovnen ned på 180 °C.
  • 7
    Imens lager du paifyllet. Rør smør, sukker og mandelmel sammen med egget til en tykk krem, og smør kremen på paibunnen. Fordel bærene over kremen.
  • 8
    Stek paien i 10 minutter, og la den kjøle seg ned i formen på en rist.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Paien kan også serveres med kald, pisket kremfløte, eller en god vaniljeis.