Før du bruker produktet
Gled deg til å pakke ut de nye varene dine! (Og pass på å fjerne etiketter og innpakning.)
Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Før du bruker kjelen for første gang må du fjerne lokket, fylle kjelen med rent vann, koke det og tømme ut vannet.
Ikke fyll vann over den markerte linjen.
Matlaging
Når du lager mat på induksjonstopp bør du unngå å bruke «boost»-funksjonen. Denne bør kun brukes for å varme store mengder vann på kort tid.
Løft kjelen av og på eller over overflaten i stedet for å gli den over for å unngå å skade kjelen eller overflaten
Ikke gli produktet over kokeplater eller komfyrer med glasstopp. Dette kan forårsake skade på bunnen og glasset. I stedet må du alltid løfte gryten av og på eller over overflaten.
Sett den på en varmebestandig overflate når den er varm.
Rengjøring
Vask kjelen din etter hver bruk – håndvask med et naturlig vaskemiddel. Du må aldri bruke grove skurebørster eller vaskemidler – disse kan skade overflaten. Ferdig? Tørk kjelen din grundig for å unngå mineralforekomster.
Ikke la vann bli sittende i kjelen når den ikke er i bruk.
For å fjerne mineralforekomster må du fylle kjelen opp til maksnivået med en blanding av 50 % vann og 50 % hvit eddik, og la blandingen virke i 20 minutter. Hvis problemet vedvarer kan du bruke et mildt avkalkningsmiddel.
Tørk godt etter vask og oppbevar på et tørt sted.
Bruk
Bruk produktet på en kokeplate av lik størrelse for å unngå skade eller overoppheting.
Ikke stol på den automatiske av-funksjonen til induksjonstoppen. Hvis den ikke fungerer som den skal kan alt vannet i kjelen fordampes. Dette vil føre til skade og overoppheting.
For kjeler med brettbart håndtak må du sikre at håndtaket sitter fast i stående stilling før du setter kjelen på varmekilden for å unngå at håndtaket overopphetes.
Lukk lokket ordentlig for å beskytte håndtaket mot damp.
Pass alltid på at tuten og lokkfordypningene er vendt bort fra deg selv og andre.
Ikke la kjelen tørrkoke – dette vil fort føre til overoppheting.
Husk å slå av varmekilden når vannet begynner å koke, og ta kjelen av varmekilden.
Har du kokt vannet ditt? Vent i 10–15 sekunder før du tar kjelen av varmen, så kan du helle.Du må aldri vende kjelen opp ned.Pass på at lokknotten sitter godt fast.
Kjøl kjelen helt ned før du fyller den med kaldt vann igjen.