Ovnsstekt kylling med tranebærfyll

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Ovnsstekt kylling med tranebærfyll
Denne enkle og lekre oppskriften passer perfekt til hverdag og fest. De tørkede tranebærene gir den ovnsstekte kylling en frisk smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 500 g malt svinekjøtt
  • 100 g tørkede tranebær
  • 50 g pistasjnøtter
  • ½ løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 egg
  • 25 ml smeltet smør Salt og pepper
  • 2 løk skåret i 4 båter hver, som skal stekes sammen med kyllingen
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 190 °C.
  • 2
    Ha svinekjøttet i en skål og tilsett tranebær, pistasjnøtter, hakket løk, hvitløk, egg og smeltet smør. Krydre med salt og pepper og bland det hele godt sammen.
  • 3
    Fyll kyllingen med blandingen. Sørg for at kjøttet er helt dekket av skinnet og gni kyllingen utvendig med salt og pepper.
  • 4
    Skyv de små vingene inn under kroppen på kyllingen og bind lårkubbene sammen med en snor.
  • 5
    Legg kyllingen i en dyp bakeplate og plasser løkbåtene rundt kyllingen. Lag kjøttboller av resten av fyllet og plasser bollene rundt kyllingen.
  • 6
    Drypp litt olivenolje over retten og sett deretter bakeplaten i den varme ovnen. Stek i 1 – 1 ½ time eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
  • 7
    Server kyllingen med den stekte løken og kjøttbollene.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Bakeplaten er ideelt til tilberedning av alle typer stek i ovn. Bakebrettet er også særdeles velegnet til kake- og brødbaking.