Ovnsbakte hasselbachpoteter med røkt havsalt og sprø bacon

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Ovnsbakte hasselbachpoteter med røkt havsalt og sprø bacon
Hender det at du har poteter til overs? Med denne enkle, men kjempegode retten får du brukt opp restene på en spennende måte, og de kan til og med smake enda bedre enn retten du opprinnelig kjøpte dem til!
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 8 poteter (velg gjerne en fast type)
  • 5 ss smeltet smør eller olivenolje
  • 4 ts røkt paprika
  • 2 ss fersk timian
  • 2 ss fersk rosmarin
  • 2 ss fersk persille
  • 2 ts røkt havsalt
  • 200 g bacon i terninger
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 210 °C
  • 2
    Skjær et tynt lag av potetene på langs, dette gir en stabilt bunn når de skal skjæres i «hasselbachskiver».
  • 3
    Plasser poteten med den flate siden ned og snitt deretter poteten med ½ cm mellomrom med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom (skjær ca. 3/4 gjennom). Gjenta med resten av potetene.
  • 4
    Finhakke alle urtene og hell dem i en bolle sammen med olje og krydder.
  • 5
    Pensle potetene med urteblandingen, dryss røkt havsalt over og sett dem tett sammen i stekepannen. Stek potetene i ovnen i 50 minutter, topp med baconterninger og stek videre i 10 minutter til.
  • 6
    Kokkens notater:
  • 7
    Denne passer godt sammen med dampet brokkoli og en frisk grønn salat dryppet med olje og sitron.