Ostekake med bringebær og lime

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Ostekake med bringebær og lime
Vår uimotståelig ostekake med bringebær, hvit sjokolade og lime tar kun et øyeblikk å lage og så kan den anrettes festlig i fargerike kopper.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g bastognekjeks (krydderkjeks)
  • 50 g smør
  • 500 g mascarpone
  • 300 g friske bringebær
  • 1 økologisk lime
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g hvit sjokolade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Blend kjeksene til de har konsistens som brødsmuler.
  • 2
    Smelt smøret i en gryte, og bland kjekssmulene og det smeltede smøret.
  • 3
    Fordel massen i bunnen av fire krus.
  • 4
    Rør marscarponen sammen med bringebærene (hold tilbake en håndfull bær til pynt).
  • 5
    Riv limeskallet fint på rivjern, og rør limeskall og vaniljesukker inn i marscarponekremen.
  • 6
    Hakk sjokoladen og tilsett i kremen.
  • 7
    Fordel ostekremen i de fire krusene, og pynt med bringebær på toppen.