Ostefylt cannelé

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
+10 +10
Ostefylt cannelé
For osteelskere. En smakfull kake tilsatt parmesan og roquefort – perfekt til å servere for gjester.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CANNELÉEN
  • 80 g finrevet parmesan
  • 180 g hvetemel
  • 5 dl melk (1,5% fett)
  • 3 eggeplommer
  • 5 g salt
  • 5 g malt pepper
TIL TOPPING
  • 50 g Roquefort eller marmorert ost
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland mel og melk i en bolle, tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Tilsett revet parmesan, salt og pepper.
  • 2
    La røren hvile i romtemperatur i én time før steking. Smør koppene i Le Creuset Cannelé-brettet, og hell deretter blandingen til ¾ full.
  • 3
    Forvarm ovnen til 160 °C. Stekes i 40 minutter på 160 °C og stekes ferdig i 10 minutter på 180 °C.
  • 4
    La canneléene avkjøle seg på brettet. Når de er avkjølt, legg dem ut på et stekebrett. Legg et stykke Roquefort på hver cannelé og grill på 220 °C i 5 minutter.
  • 5
    Server varm med en salat.
  • 6
    Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.