One-pot Jordbær Spongekake

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Jordbærkompott:
  • 500–600 g friske jordbær
  • 70 g hvitt eller brunt sukker
  • 30 g maisstivelse
  • 30 g smør
Sukkerbrød:
  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 210 g kjernemelk
  • 80 g smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • en knivsodd salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C
  • 2
    Start med jordbærkompotten. Vask og skjær jordbær i tykke skiver.
  • 3
    Legg dem i Le Creuset-buffetgryten, og tilsett sukker, smør og maisstivelse.
  • 4
    Bland ingrediensene sammen og sett på lav til middels varme. Tilbered til jordbærene begynner å smelte. Rør regelmessig.
  • 5
    La jordbærene putre i 10–15 minutter til de er myke.
  • 6
    Ta av varmen
  • 7
    Bland mel og bakepulver til kakebunnen.
  • 8
    Smelt smøret og sett det til side.
  • 9
    Ha i egg og sukker i en ny skål, og pisk ved høy hastighet i 5–6 minutter til massen skummer og er tredoblet i størrelsen. Tilsett vaniljeekstrakt 30 sekunder før du slutter å piske.
  • 10
    Sil halvparten av de tørre ingrediensene forsiktig i, rør godt rundt og tilsett det smeltede smøret samt kjernemelken samtidig. Rør kontinuerlig og tilsett så de resterende tørre ingrediensene langsomt. Fortsett til det er rørt sammen. Deigen skal være en litt klumpete og ikke altfor myk, ellers blir det en røre. Små melklumper gjør ikke noe!
  • 11
    Hell deigen over i jordbærkompotten, og sett buffetgryten i den forvarmede ovnen.
  • 12
    Bak i 40–45 minutter, eller til deigen smuler litt.
  • 13
    La kaken kjøle seg ned i 15–25 minutter, og vend deretter gryten på en tallerken mens den fortsatt er varm.
  • 14
    La kaken kjøle seg helt ned før du dekorerer med krem eller friske jordbær.