Misomarinert kylling med grønnsaker

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Misomarinert kylling med grønnsaker
Et asiatisk innslag til ukemenyen din. Disse møre kyllingoverlårene med smakfull marinade passer seg selv i ovnen, slik at du kan bruke tiden din på andre ting. Server kylling og grønnsaker sammen med ris eller en salat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kylling
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g kyllingoverlår
  • ½ paprika, skåret i skiver
  • ½ gul paprika, skåret i skiver
  • 1 aubergine, skåret i spiseklare terninger
  • 1 squash, skåret i spiseklare terninger
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • hvite og sorte sesamfrø, ristede
Misomarinade
  • 50 g hvit miso (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 1 ss honning eller brun farin
  • 3 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 2 ss sake
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts karripulver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha alle ingrediensene til marinaden i en skål og bland godt sammen. La kyllingen marinere i minst 2 timer i kjøleskapet – gjerne natten over.
  • 2
    Varm ovnen til 200 °C.
  • 3
    Ha alle grønnsakene i stekepannen og vend dem med olje. Stek i ovnen i 15 minutter.
  • 4
    Ta kyllingen ut av marinaden, og legg den over grønnsakene.
  • 5
    Hell et par skjefuller med marinade ut over grønnsakene for å gi dem ekstra smak. Stek videre i cirka 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  • 6
    Dryss over med sesamfrø og server.