Mild frittata med konfitert hvitløk og gremolata på siden

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Mild frittata med konfitert hvitløk og gremolata på siden
«La deg ikke sjokkere av mengden hvitløk som brukes her: Du får mer enn du trenger, men det holder seg veldig godt i mange måneder i kjøleskapet, og når du har brukt opp alle hvitløksfeddene, blir den milde oljen et kjapt tillegg til pasta, pizza og dressing. Jeg liker å bruke støpejernspanne. Jeg ser at det gir god og jevn varme. Har du viltvoksende hvitløk for hånden, erstatter du syltet hvitløk og spinat med en håndfull blader og koker middels varme uten mer vann enn det som er igjen på bladene etter skylling, som du ville gjort med spinaten.» – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 hele hvitløk
  • 750 ml olivenolje
  • 500 g nypoteter
  • 200 g babyspinat
  • 6 egg, pisket lett
  • En stor bunt persille
  • Rød chilli
  • Det ytre skallet fra 1 sitron
  • En klype salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ovnstemperatur: 200 °C / 180 °C vifte / gassmerke 6.
  • 2
    Til konfitert hvitløk, deler du 3 hvitløk inn i individuelle fedd, mens du lar det løvtynne skallet være på. Sett i en liten panne med oljen over lavest mulig varme. La dem koke svært forsiktig i en time, og pass på at oljen ikke blir for varm. Hvis du akter deg for at oljen skal bli for varm, må du gjerne skru av og på varmen innimellom.
  • 3
    Etter en time trekker du pannen av fra varmen, lar det kjøle helt ned og heller innholdet i en ren krukke.
  • 4
    Til frittata, forvarmer du ovnen på 200 °C / 180 °C vifte / gassmerke 6. Sett potetene i en Le Creuset 26 cm Signature panne med 2 spiseskjeer hvitløksolje, snu potetene rundt så alle glinser av olje.
  • 5
    Bak i ovnen i 30–40 minutter
  • 6
    I mellomtiden skreller du 10 fedd syltet hvitløk ut av det løvtynne skallet.
  • 7
    Når potetene er gylne, tar du dem ut av ovnen (uten at du skrur den av) og rister godt for å løsne alle som eventuelt sitter fast i bunnen av pannen.
  • 8
    Sett stekepannen tilbake på middels varme (bruk grytevott eller grillvott for å holde i håndtaket da det vil være svært varmt), og ha i spinaten, snu som du snur på til den begynner å mykne.
  • 9
    Dryss over hvitløksfedd.
  • 10
    Sett til lettpisket egg mens du heller det jevnt rundt i pannen og rører forsiktig for å dekke til spinaten og potetene. Kok på middels varme i et par minutter før du overfører til ovnen og baker akkurat til den har satt seg, men fremdeles skjelver noe.
  • 11
    I mellomtiden tryller du fort fram en trimolata. Finhakk sammen persille og rød chilli, tilsett sitronens ytre skall og en god klype salt.
  • 12
    Frittata serveres i rause porsjoner med gremolata som fordeles over.