Pavlova er ideelt når du skal servere dessert til mange gjester, for det blir nok til alle. Dessuten kan du spare tid ved å lage marengsbunn og coulis noen dager i forveien, slik at det bare er å piske mascarponekremen og pynte desserten før servering.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Egg
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
- 4 eggehviter
 - 200 g sukker
 - 75 g mandelmel
 - 1 ts vaniljeessens eller -pasta
 
Til mascarponekremen:
                            - 2,5 dl kremfløte
 - 1 ss melis
 - 1 ts vaniljeessens eller -pasta
 - 150 g mascarpone
 
Til ferskencoulisen:
                            - 200 g hermetisk fersken med lake
 
Til servering:
                            - 2–3 ferske ferskener i skiver
 - 200 g ferske bringebær
 - 40 g ristede mandelflak
 - ferske mynteblader
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Forvarm ovnen til 140 °C (vanlig ovn) og dekk platen med bakepapir.
 - 
                                2Pisk eggehvitene (bollen må være helt ren, ellers kan det bli vanskelig å piske hviten stiv). Tilsett sukker, én spiseskje om gangen, mens du fortsetter å piske. Forsikre deg om at sukkeret er helt oppløst før du tilsetter mer. Visp til alt sukkeret er innarbeidet og marengsen er fast og blank.
 - 
                                3Sikt i mandelmelet, tilsett vanilje og bland det forsiktig med marengsen. Hell marengsen ut på platen og spre den ut til kantene. Lag en fordypning midt i marengsen slik at fløteskummet ikke kan renne ut.
 - 
                                4Stek marengsen i 1 time og 30 min. Når den er ferdig, slår du av ovnen og åpner ovnsdøren litt. Her må marengsen avkjøles – det kan ta 1–2 timer. Oppbevar den på kjøkkenbordet hvis du lager den på forhånd.
 - 
                                5Lag ferskencoulis ved å lage en pure av ferskenene i en blender. Sett i kjøleskapet helt fram til servering.
 - 
                                6Lag mascarponekremen ved å piske fløte, melis og vanilje til et mykt fløteskum. Tilsett mascarpone, og pisk til en luftig krem. Sett i kjøleskapet helt fram til servering.
 - 
                                7Når marengsen er avkjølt og du er klar til å servere, smører du mascarponekremen på marengsen. Fordel deretter den friske frukten, drypp med ferskencoulis og dryss til slutt over med mandelflak og mynteblader.