Mac ’n’ Cheese med krabbe, dill og sitron

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Mac ’n’ Cheese med krabbe, dill og sitron
Har du aldri prøvd den populære, amerikanske Mac ’n’ Cheese, så er det på tide å gjøre det. I denne oppskriften har vi løftet retten til nye høyder ved å tilføye krabbe, som gir en mild smak av skalldyr. I tillegg gjør dill og sitron retten frisk, aromatisk og spennende. Kanskje blir det din nye favoritt?
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g små makaroni
  • 50 g smør + ekstra til fatet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g hvetemel
  • 5 dl lettmelk
  • 2 dl fløte
  • 50 g modnet cheddar
  • 50 g parmesan
  • frisk dill, finhakket, etter smak
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 sitron, finrevet skall
  • 200 g friskt krabbekjøtt (både mørkt og lyst kjøtt kan brukes)
  • 1–2 ss brødrasp
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 180 °C, grillfunksjon
  • 2
    Kok opp en stor gryte med saltet vann og tilsett pasta. Kok pasta som anvist på pakken, drener vannet og sett til side.
  • 3
    Imens smeltes smøret i en stekepanne, og hvitløken stekes i denne. Tilsett mel og rør godt rundt slik at melet stekes. Rør i melken gradvis, og kok sausen til den tykner. Det tar cirka et par minutter.
  • 4
    Tilsett fløte, cheddar og halvparten av parmesanen. Rør rundt til all osten er smeltet. Tilsett dill, sennep, sitronskall og krabbe. Smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen.
  • 5
    Bland den kokte pastaen sammen med ostesausen. Smør fatet med smør, og fordel pastablandingen i et jevnt lag.
  • 6
    Bland brødraspet og den resterende parmesanen sammen i en skål, og tilsett deretter olivenolje, salt og pepper.
  • 7
    Dryss brødraspblandingen over pastaen, og stek retten i ovnen i 6–10 minutter. Retten skal være gjennomvarm i midten, boblende og gyllen på toppen. Så er den klar til servering.
 
Tips:
Er du ikke så glad i krabbe, eller ønsker du et vegetarisk alternativ? Erstatt med f.eks. stekt purreløk og sopp. Det passer veldig godt sammen med dill.
 
 
Le Creuset