Har du aldri prøvd den populære, amerikanske Mac ’n’ Cheese, så er det på tide å gjøre det. I denne oppskriften har vi løftet retten til nye høyder ved å tilføye krabbe, som gir en mild smak av skalldyr. I tillegg gjør dill og sitron retten frisk, aromatisk og spennende. Kanskje blir det din nye favoritt?
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Pasta
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
- 400 g små makaroni
 - 50 g smør + ekstra til fatet
 - 1 fedd hvitløk, finhakket
 - 50 g hvetemel
 - 5 dl lettmelk
 - 2 dl fløte
 - 50 g modnet cheddar
 - 50 g parmesan
 - frisk dill, finhakket, etter smak
 - 1 ts dijonsennep
 - 1 sitron, finrevet skall
 - 200 g friskt krabbekjøtt (både mørkt og lyst kjøtt kan brukes)
 - 1–2 ss brødrasp
 - 1 ss olivenolje
 - Salt og pepper, etter smak
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Varm opp ovnen til 180 °C, grillfunksjon
 - 
                                2Kok opp en stor gryte med saltet vann og tilsett pasta. Kok pasta som anvist på pakken, drener vannet og sett til side.
 - 
                                3Imens smeltes smøret i en stekepanne, og hvitløken stekes i denne. Tilsett mel og rør godt rundt slik at melet stekes. Rør i melken gradvis, og kok sausen til den tykner. Det tar cirka et par minutter.
 - 
                                4Tilsett fløte, cheddar og halvparten av parmesanen. Rør rundt til all osten er smeltet. Tilsett dill, sennep, sitronskall og krabbe. Smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen.
 - 
                                5Bland den kokte pastaen sammen med ostesausen. Smør fatet med smør, og fordel pastablandingen i et jevnt lag.
 - 
                                6Bland brødraspet og den resterende parmesanen sammen i en skål, og tilsett deretter olivenolje, salt og pepper.
 - 
                                7Dryss brødraspblandingen over pastaen, og stek retten i ovnen i 6–10 minutter. Retten skal være gjennomvarm i midten, boblende og gyllen på toppen. Så er den klar til servering.
 
Tips:
                        
                             
                                 Er du ikke så glad i krabbe, eller ønsker du et vegetarisk alternativ? Erstatt med f.eks. stekt purreløk og sopp. Det passer veldig godt sammen med dill.