Lunsjbrød

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Lunsjbrød
Enkle og deilige lunsjboller med durummel - perfekt å ta med seg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 1 stor ss honning
  • 1 ts havsalt
  • 6 dl vann
  • 150 g fint durummel
  • 150 g grovt durummel
  • 400 g hvetemel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland gjæren med honning, salt og vann i en stor bolle.
  • 2
    Tilsett begge durummelsortene.
  • 3
    Rør deigen med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin til den har konsistens som grøt. Tilsett hvetemelet sakte mens du rører. Deigen skal være klistrete.
  • 4
    La deigen heve kjølig under et kjøkkenhåndkle i 7–8 timer.
  • 5
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 6
    Sett store skjefuller av deigen på en bakeplate. La lunsjbrødene etterheve på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle i 15–20 minutter.
  • 7
    Skjær et kors i hvert brød med en skarp kniv, og strø mel over brødene.
  • 8
    Stek lunsjbrødene i forvarmet ovn i 15–20 minutter. Avkjøl lunsjbrødene på rist.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.