Linguini med skalldyr og cherrytomater

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Linguini med skalldyr og cherrytomater
Send smaksløkene dine til kysten av Italia med denne skalldyrlinguini som er enkel å tilberede.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ss (15 ml) olje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 mild rød chili, finhakket
  • 500 g kongereker med rå skall
  • 8 kamskjell
  • 100 g blekksprutringer
  • 4 ansjoser i olivenolje, hakket
  • 1 ss (15 ml) kapers, hakket
  • 150 g cherrytomater, halvert
  • 500 g fersk linguini
  • 1 bunt frisk persille
  • Salt og pepper etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg en Toughened Non-Stick 24 cm Chef Pan på middels varme og tilsett olje, hvitløk og chili. Stek i noen minutter, og fjern fra pannen.
  • 2
    Tilsett kokende vann i pannen (over middels varme) og tilsett linguini med en dråpe olje og en klype salt og stek i 3 minutter. Ha lokket på pannen, hell av vannet i en kopp og legg pastaen i en bolle.
  • 3
    Sett pannen tilbake på middels varme med resten av oljen. Tilsett blekksprutringene og stek i et par minutter. Tilsett deretter kamskjellene og rekene og stek i ytterligere 2 minutter.
  • 4
    Tilsett ansjos, kapers, cherrytomater og stek til rekene er rosa.
  • 5
    Tilsett linguini i pannen pluss 3–4 spiseskjeer av det reserverte pastavannet og kok i ytterligere 3 minutter med lokket på.
  • 6
    Krydre og pynt med hakket persille og server i pastaboller.