Kyllingsandwich med grillet eple og chilimajones

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kyllingsandwich med grillet eple og chilimajones
Saftig grillet kylling, chilimajones og grillet eple er sommer på en tallerken. Prøv det selv! Oppskrift er komponert av Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kyllingbryst med skinn
  • Salt og pepper
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 dl rapsolje
  • 1 lime
  • 1 grønt eple
  • 1 hjertesalat
  • Focaccia, burgerbrød eller annet godt brød
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pensle kyllingbrystene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
  • 2
    Grill på direkte varme til kyllingbrystene er gyllne på begge sider. Flytt brystene over til indirekte varme og grill dem til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La brystene hvile i 5 minutter før servering.
  • 3
    Ha eggeplommer, chili og paprikapulver i en bolle.
  • 4
    Kjør sammen med en stavmikser mens du sper med rapsolje. Ha i litt kaldt vann hvis majonesen blir for tykk underveis. Smak til med salt, pepper og limesaft.
  • 5
    Skjær eplet i skiver og pensle dem med rapsolje. Grill epleskivene på direkte varme i 1 minutt til de er gyllne på begge sider.
  • 6
    Finsnitt hjertesalaten.
  • 7
    Del focacciaen i to, pensle med litt rapsolje og grill på direkte varme i 1 minutt.
  • 8
    Topp bunnen med chilimajones, hjertesalat, grillet eple og grillet kyllingbryst. Server gjerne bakte poteter ved siden av.