Kyllingbryst Supreme farsert med skogsopp

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kyllingbryst Supreme farsert med skogsopp
Det er kanskje ikke en rett du har prøvd før, men det burde du gjøre. Kyllingbrystene fylles med lekker farse og tilberedes med smakfull skogsopp og hvitvin, som gjør retten helt uimotståelig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Kyllingbryst Supreme:
  • 4 kyllingbryst Supreme (kyllingbryst med skinn og vingeben)
  • 150 g kyllingfarse
  • 1 sjalottløk
  • 400 g skogsopp (f.eks. østerssopp/kantareller)
  • 1 kvist timian
  • 50 g smør
  • 1 glass hvitvin
  • 1 terning hønsebuljong/1,5 dl hønsebuljong
  • Salt og pepper
  • 40 g smør
Kyllingfarsen:
  • 50 g pølsefarse
  • 100 g kyllingfilet
  • 8 sjampinjonger
  • 1 sjalottløk
  • 1 skive franskbrød
  • 1 egg
  • 4 ss melk
  • Persille
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Farsen:
  • 2
    Rens sjampinjongene og skjær dem i fire biter.
  • 3
    Rens og hakk sjalottløken.
  • 4
    Hell litt olivenolje på pannen og fres sjampinjongene hurtig sammen med sjalottløken. Tilsett krydder og hakket persille og sett til side.
  • 5
    Hakk kyllingfileten fint og rør den sammen med pølsefarsen.
  • 6
    Bløt opp franskbrødet i melk og rør det sammen med kjøttet.
  • 7
    Tilsett det piskede egget.
  • 8
    Tilsett sjampinjongene og rør farsen godt sammen. Tilsett krydderet og sett til side.
  • 9
    Kyllingbryst Supreme:
  • 10
    Rull kyllingstykkene flate med en kjevle på et stykke bakepapir. Plasser deretter en porsjon kyllingfarse i midten og rull dem sammen til rullader. Bind en snor rundt for å bevare formen. Sett til side.
  • 11
    Børst og tørk skogsoppene.
  • 12
    Brun de farserte kyllingrulladene i 25 g smør på alle sider. Sett til side.
  • 13
    Brun deretter den hakkede sjalottløken i de resterende 20 g med smør og tilsett til slutt soppene. Tilsett krydder.
  • 14
    Legg de farserte rulladene i gryten og tilsett væske i form av 1 glass hvitvin og 1/2 glass vann.
  • 15
    Tilsett hønsebuljongen litt av gangen. Rør rundt, tilsett timian og la retten småkoke i 20 min. Rør et par ganger underveis.
  • 16
    Tips:
  • 17
    Når retten har kokt ferdig, kan du tilsette 1 til 2 skjefuller crème fraîche for å oppnå en mer kremet og fyldig smak.