Kylling med parmaskinke og rødbeter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kylling med parmaskinke og rødbeter
En enkel og smakfull hverdagsrett, hvor kyllingen får selskap av salt parmaskinke og fargerike, aromatiske rødbeter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • 4 skiver parmaskinke
  • 200 g rødbeter
  • 1 fennikel (200 g)
  • 300 g små poteter
  • 3 ss. soltørkede tomater i olje
  • 3-4 kvister timian
  • Havsalt og pepper
  • 1 pakke ruccola (100 g)
  • 1 sitron
  • 1 dl olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200° C. Surr parmaskinke rundt hvert kyllingbryst, og legg dem i roasteren.
  • 2
    Skrell rødbeter, og skjær dem i små terninger. Skrell fennikel i båter (spar toppen til pynt), og halver potetene. Fordel grønnsakene mellom kyllingen.
  • 3
    Fordel soltørkede tomater ut over kyllingen. Hakk timian og dryss det over retten.
  • 4
    Sett fatet 30-35 minutter i ovnen. Pynt retten med hakket fennikeltopp.
  • 5
    Finhakk ruccola og bland med sitronsaft og olivenolje. Hell ruccola-salsaen over den ferdige retten.