 
                    
                          
                              Meksikansk adobo består tradisjonelt av chili, krydderurter og eddik, som gir en krydret, mørk saus. Ingrediensene må tilberedes på høy varme, noe som gjør sauterpannen ideell å benytte til denne retten. I tillegg er den høye kanten på pannen svært praktisk ved tilberedning av retter med saus eller væske. I denne oppskriften kokes kyllinglårene sammen med sausen i en panne, men sausen kan også brukes som marinade hvis du ønsker å grille kyllingen på grillen. Følg oppskriften nedenfor og la smaksløkene bli utfordret på meksikansk maner.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Fjærkre
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
			        
			            Sautepanne m/trehåndtak Signature støpejern 
		
			            
			            
			                
    
        
			        
			        
			        
			        
	            
            
            
    
    
        
        
        
            
                
                
                
                    
                        
                    
                
            
	2 879,00 kr.
	
            
        
    
        
    
			            
			        
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
Adobo:
                            - 2 tørkede ancho-chilier (kan erstattes med vanlig fersk chili)
- 2 tørkede guajillo-chilier (kan erstattes med vanlig fersk chili)
- 2 løk
- ½ hvitløk
- 3 store tomater
- ½ dl hvitvinseddik
- 1 ts støtt kanel
- 6 nelliker
- 1 ss oregano
Øvrige ingredienser:
                            - 4 over- og underlår av kylling
- 1 dl vann
- 1 ss sesamfrø
- 
                            SLIK GJØR DU
- 
                                1La de tørkede chiliene ligge i bløt i kokende vann i ca. 20 minutter.
- 
                                2I mellomtiden deler du løk, hvitløk og tomater i to og legger bitene i en langpanne som settes under grillen i ovnen. Grill råvarene til de har fått god farge. Hvis du bruker fersk chili, kan disse gjerne grilles sammen med løken og tomatene.
- 
                                3Blend de tørkede krydderne sammen med chilien og de grillede grønnsakene til en forholdsvis glatt masse. Smak til med litt hvitvinseddik.
- 
                                4Brun kyllinglårene i en sautepanne i støpejern, og sett til side. Hell adoboen i pannen og kok opp.
- 
                                5Legg deretter kyllinglårene tilbake i pannen og tilsett 1 dl vann. La det småkoke i 20-30 minutter til sausen er litt redusert. Dryss over sesamfrø.
- 
                                6Server kyllingen med varme tortillaer, salsa og syltet løk.
Tips
                        
                             
                                 Hjemmesyltet rødløk med litt kardemomme og chili er et godt motstykke til den tunge adoboen.
                             
                        
                 
                        
                     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	             
     
        
     
        
     
        
    