Kokossuppe med tofuspyd

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kokossuppe med tofuspyd
Denne kremete kokossuppen tilfredsstiller både smaksløkene og samvittigheten. Retten er nemlig helt uten kjøtt, men fylt med lekre grønnsaker og asiatiske smaker. Så hvis du har behov for en rask tur til varmere himmelstrøk, kan du bringe Asia inn på kjøkkenet med denne enkle og spennende retten. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 stilk sitrongress
  • 1 stor ingefær
  • 5 limeblader
  • 2 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
  • 1 ss sukker
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 brokkoli, i små buketter
  • 3 gulrøtter, i diagonale skiver
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • 2 portobellosopp, i skiver
Topping:
  • Pak choi – delt i fire, stekt
  • Kokosolje
  • Bønnespirer
  • Chili, i tynne skiver
  • Koriander
Tofuspyd med marinade:
  • 500 g fast tofu
  • 1 dl tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
  • 1 fedd hvitløk, fint revet
  • 1 lime, saft og fint revet skall
  • 8 stilker sitrongress
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Del tofuen på midten
  • 2
    Plasser de to stykkene side om side mellom 2 skjærebrett med et rent kjøkkenhåndkle imellom
  • 3
    Plasser noe tungt oppå
  • 4
    Press tofuen i 30 minutter
  • 5
    Rør sammen tamari, hvitløk og lime til marinaden Legg tofuen i marinaden og la den ligge i 30 minutter
  • 6
    Ha i løk, hvitløk, chili, sitrongress, limeblader, tamari, ingefær og sukker i en foodprosessor eller blender. Hakk det til en pasta
  • 7
    Skjær tofuen i terninger og sett dem på sitrongresstilker
  • 8
    Varm opp en grillpanne på høy varme
  • 9
    Grill tofuspydene i 2 minutter på alle sider
  • 10
    Varm opp støpejernsgryten ved middels varme
  • 11
    Stek pastaen i et par minutter under omrøring
  • 12
    Tilsett brokkoli, gulrøtter, paprika og portobellosopp og la det steke i et par minutter
  • 13
    Tilsett buljong og kokosmelk og la suppen småkoke i 15 minutter
  • 14
    Varm opp en panne på høy varme og tilsett litt kokosolje
  • 15
    Stek pak choien et par minutter på alle sider
  • 16
    Smak til suppen med salt og pepper
  • 17
    Anrett suppen i skåler toppet med pak choi, bønnespirer, chili og koriander. Server med tofuspydene