Knekkebrød med frø og kjerner

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Knekkebrød med frø og kjerner
Knekkebrød bakt med fullkornshvetemel, frø og kjerner. De smaker nydelig med ost, dipp eller pålegg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • ½ ss salt
  • ½ ss olje
  • 100 g rugmel
  • 200 g fullkornshvetemel
  • 100 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g blandede kjerner, f.eks. gresskarkjerner, solsikkekjerner, valmuefrø, sesamfrø og linfrø.
  • 25 g mykt smør
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha vann, salt og olje i en bolle.
  • 2
    Bland de to melsortene sammen med havregryn, bakepulver og frøblanding i en annen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte, og rør blandingen godt sammen.
  • 3
    Tilsett smør og elt deigen til den er glatt og smidig. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted og la deigen heve i én time.
  • 4
    Sett ovnen på 240 °C.
  • 5
    Del deigen i to emner. Legg hvert emne mellom to stykker bakepapir, og rull deigen så tynt som mulig. Stikk huller i deigen med en gaffel.
  • 6
    Del deigen inn i passende stykker med en kniv slik at det er enklere å knekke brødet i pene stykker når det er stekt og avkjølt.
  • 7
    Vend deigen over på en bakeplate. Bak knekkebrødet i den forvarmede ovnen i 7–8 minutter.
  • 8
    Avkjøl knekkebrødet på rist før du knekker det opp i biter. Oppbevar knekkebrødene i en lufttett oppbevaringskrukke.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.