Klassisk Shakshouka

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Klassisk Shakshouka
Dette er en rett for de aller fleste, og en lettvint brunsj som gir varm servering samtidig til alle rundt bordet. Topp tips for denne retten er at du lager sausen dagen før og lar den stå over natten så smaken utvikler seg. Bare varm opp før du knuser eggene til posjering neste dag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 rødløk, skrelt og skåret i skiver
  • Olivenolje, til steking
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 5 g røkt paprika
  • 10 g malt spisskummen
  • 10 g malt koriander
  • 4 x 400 g cherrytomater på boks
  • 70 g tomatpure
  • 10 g sukker
  • Havsalt og nymalt svart pepper
  • 100 g babyspinat
  • 6 egg fra frittgående høner
  • Rulles sammen, ristet for servering
  • Syltet rødløk, til servering
  • Vanlig gresk yoghurt til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett Le Creusets Signature sautépanne (28 cm) på middels varme, surr løken i litt olivenolje til den er myk. Tilsett hvitløk og urter og surr i 2 minutter.
  • 2
    Tilsett tomater på boks og rør rundt. Tilsett tomatpure og sukker og kok videre i 2 minutter, smak til med krydder. Skru ned varmen og la det småkoke i 30–40 minutter.
  • 3
    Smak til med krydder. Nå bør sausen være full av smak og noe fyldigere i konsistens.
  • 4
    Lag 6 små lommer i sausen og legg lagvis med babyspinat. Knus eggene, ett etter ett, rett i spinatlommene og la dem koke til de samler seg. Sett en skjærefjøl i tre eller et grytelokk fra Le Creuset over denne gryten for at toppen av egget skal samle seg, raskere.
  • 5
    Serveres straks med varme stekte lefser, syltet rødløk og gresk yoghurt.