Kjøttboller av svin med ricotta og fennikel

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Kjøttboller av svin med ricotta og fennikel
En herlig og enkel oppskrift på saftige kjøttboller av svin med kremet ricotta som kan nytes med ris, pasta, i wrap eller pitabrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

ITALIENSKE KJØTTBOLLER:
  • 500 g hakket svinekjøtt
  • 250 g ricotta
  • 2 ts. fennikelfrø
  • ½ løk, i terninger
  • 60 g frisk strøkavring
  • 1 pisket egg
TOMATSAUS:
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 x 400 g bokser med italienske cherrytomater
  • 2 ts. fines herbes eller tørket oregano
  • 1 ts. rørsukker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Når du lager kjøttbollene, legger du svinekjøttet, ricottaen, fennikelfrøene, løken, brødsmulene og eggene i en bolle og blander til en jevn deig. Smak til med salt og pepper.
  • 2
    Del opp blandingen i 20 ovale kuler og legg på et brett til avkjøling. Varm opp litt olje over middels varme i en 30cm 3-Ply gryte i rustfritt stål. Brun kjøttbollene på alle 4 sider – det tar ca 8 minutter. Ta dem ut av gryten.
  • 3
    Lag tomatsausen i samme kjele og gjenbruk kjøttsaften. Ha olje i pannen over middels varme. Tilsett løken, lukk gryten og la det småkoke til den er myk (ca. 10 min.) Løken bør ikke få farge.
  • 4
    Tilsett hvitløk og la det småkoke i noen minutter. Tilsett tomatene, urter og sukker. Kok uten lokk i 20 minutter til sausen begynner å tykne litt
  • 5
    Smak til med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i en ren glassbeholder i kjøleskapet i en uke eller fryses i porsjoner for senere bruk.
 
TOPP TIPS: Våre panner blir fort varme, og derfor er de ideelle for raske oppskrifter som denne. Du kan også lage dobbelt så mye tomatsaus og spare halvparten til senere.
 
 
Le Creuset