Kjærlighetshjerter som kaker

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Kjærlighetshjerter som kaker
Rosa sjokolade gir ekstra smak av bærfarget, hvit sjokolade, uten at du overbelaster sukkerbrødkakene, slik at du får lette og luftige kaker klare til servering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 120 ml helmelk
  • 150 g, hakket
  • 5 ml vanilje
  • klype salt
  • 100 g rosa sjokolade (eller bruk hvit sjokolade)
  • 120 g strøsukker
  • 2 store egg fra frittgående høner
  • Rosa sukkerkulør, som du vil ha det
  • 180 g selvhevende mel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C vifte / gassmerke 4.
  • 2
    Smør inn et Le Creuset Bakeware muffinsbrett med seks kopper med hjerteform.
  • 3
    Skåld melken med smør, vanilje og salt i en Le Creuset panne i middels størrelse. Fjern fra varmen, tilsett sjokoladen og rør til det er smeltet.
  • 4
    Bruk en elektrisk blender, visp sammen strøsukker og egg til lys og tykk. Dette tar omtrent 5 minutter.
  • 5
    Visp gradvis i den lyse blandingen av egg, og visp hele tiden for å unngå at eggene koker opp. Når alt er i deigen, har du i sukkerkulør etter behov. Videre sikter du inn melet og løfter det inn i blandingen.
  • 6
    Fyll koppene i det smurte brettet med to tredjedeler. Stek i 15–17 minutter.
  • 7
    Ta ut av ovnen og sett til avkjøling på brettet i 10 minutter før du vender det ut på en rist for å kjøle seg helt ned. Gjenta med det du har igjen av blandingen.