Kikerter, tomater og safranstekte egg

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kikerter, tomater og safranstekte egg
En krydret, varmende og lekker rett som er perfekt til brunsj, lunsj eller som en lett middag. Denne retten er fantastisk sammen med varmt, ristet brød som kan suge til seg den smakfulle sausen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Et lite dryss safrantråder
  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten rødløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 klype støtt spisskummen
  • 2 bokser kikerter, drenert og skylt
  • 4 egg
  • 1 liten bunt friske koriander, grovhakket
  • 1 klype chiliflak
  • 1 klype støtt sumak (syrlig krydder, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder) eller revet sitronskall
  • 150 g cherrytomater, skåret i to
  • 2 ss yoghurt naturell
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C
  • 2
    Fyll en kopp med varmt vann og tilsett safrantrådene. La smak og farge trekke ut i vannet
  • 3
    Tilsett olivenolje til stekepannen og varm opp ved lav til middels varme
  • 4
    Tilsett løk, hvitløk og spisskummen og stek til løkene er myke
  • 5
    Tilsett kikerter og safranvann
  • 6
    La det småkoke ved middels varme til konsistensen tykner
  • 7
    Smak til med salt og pepper
  • 8
    Lag fire fordypninger i retten med en skje og hell et egg i hver fordypning
  • 9
    Sett stekepannen i ovnen og stek til egget er tilberedt (5–10 minutter). Plommen skal være litt bløt
  • 10
    Ta stekepannen ut av ovnen og dryss på med koriander, chili, sumak/sitronskall og tomater. Avslutt med litt yoghurt på toppen