Kalvefrikassé med grønne asparges og friske urter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Kalvefrikassé med grønne asparges og friske urter
En klassisk rett servert i en tidløs klassiker. Hjemmelaget kalvefrikassé leder tankene tilbake på matlagingstradisjoner fra gamle dager.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg lårtunge eller rundstek av kalv
  • 6 dl hvitvin
  • 4 dl vann
  • Krydderblanding ( bouquet garni ) med 1 rosmarinkvist, 2 laurbærblader, 2 dillstilker og 2 persillestilker
  • 8 hele pepperkorn
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts havsalt
  • 4 ss maizena
  • 1 sitron
  • nykvernet hvit pepper
  • 1 bunt grønne asparges
  • 4 gulrøtter
  • 500 g sukkererter
  • 1 bunt kjørvel
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt bladpersille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær kjøttet i stykker på ca. 4 x 4 cm.
  • 2
    Tilsett kjøtt, vin og vann i gryten og kok langsomt opp. Skum av urenheter med en hullskje.
  • 3
    Tilsett krydderblandingen ( bouquet garni ) og hele pepperkorn.
  • 4
    Kok kjøttet under lokk ved svak varme i en time. Tørk deretter av kantene på gryten med kjøkkenpapir og fjern bouquet garnien. Tilsett fløte og salt.
  • 5
    Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Rør til sausen tykner, i ca. 6–8 minutter. Smak til med sitronsaft og hvit pepper.
  • 6
    Skjær gulrøttene i skiver og tilsett skivene i frikasséen.
  • 7
    Skjær asparges og sukkererter i biter på tvers og kok dem i sausen i 5–6 minutter før servering.
  • 8
    Hakk krydderurtene. Legg litt urter til side til å pynte med. Vend de hakkede krydderurtene inn i frikasséen like før servering.
  • 9
    Anrett frikasséen i dype tallerkener og pynt med krydderurter på toppen.
  • 10
    Server kokte aspargespoteter eller godt brød til.