Kalua Pork – Hawaiisk langtidsstekt nakkekam

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Kalua Pork – Hawaiisk langtidsstekt nakkekam
Ordet «kalua» er hawaiisk og betyr «å tilberede i en ovn under jorden», og det beskriver hvordan hawaiere normalt tilbereder denne retten. Hjemme hos deg kan du lage retten i en støpejernsgryte i ovnen og få et like mørt og smakfullt resultat. Kalua Pork minner på mange måter om pulled pork og kan f.eks. spises med tilbehør, eller som fyll i burgere og tacos.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg nakkekam uten ben
  • 2 ss «grillkrydder» eller barbecueblanding
  • 6 ss flytende røykaroma (kan utelates)
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 3 stilker selleri, i små terninger
  • 1 liten fennikel, finhakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Riss overflaten av nakkekammen på kryss og tvers hele veien rundt. Masser krydderet grundig inn i kjøttet, og pakk det inn i plastfolie eller en frysepose. La det marinere i kjøleskapet over natten.
  • 2
    Ta kjøttet ut av kjøleskapet 2 timer før det skal tilberedes. Forvarm ovnen til 160 °C.
  • 3
    Pakk ut kjøttet og legg det i gryten. Hell eller sprøyt flytende røykaroma over kjøttet, legg på lokket og la det steke i ovnen i 5–6 timer. Tilsett de hakkede grønnsakene etter 3 timer.
  • 4
    Når kjøttet er ferdig, tar du det ut av ovnen. Hell saften oppi en beholder. Bruk to gafler for å strimle kjøttet og grønnsakene før servering, og hell eventuelt noe av saften over for å gjøre det saftigere.