Kake med bær

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Kake med bær
Bak en smakfull bærkake i stekepanne i støpejern. Kaken er perfekt til kaffen, eller som dessert, siden den er rask og enkelt å lage og smaker fantastisk! Hvis du har bær i fryseren fra i fjor, er denne kakeoppskriften en god unnskyldning til å bruke dem opp.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g mykt smør
  • 280 g sukker
  • 3 egg
  • 125 g hvetemel
  • 25 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 280 g bær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 170 °C
  • 2
    Pisk smør og sukker hvitt.
  • 3
    Tilsett eggene ett om gangen under omrøring, til du får en luftig røre
  • 4
    Sikt hvetemel, potetmel og bakepulver sammen, og vend melet forsiktig inn i røren
  • 5
    Smør støpejernspannen med en smaksnøytral olje og spre røren jevnt i pannen
  • 6
    Trykk bærene ned i røren over hele kaken, men legg noen bær til side for å dekorere kaken med til slutt
  • 7
    Dryss et jevnt lag av sukker utover kaken
  • 8
    Stek i ca. 30 minutter
  • 9
    Pynt kaken med mynte og bærene du la til side tidligere